Защо избора на текстилно фолио е важен?
11/06/2019

1. Защо е важен избора на текстилното фолио?

Важно да сме запознати с видовете фолиа, когато пазаруваме такъв тип артикули. На всеки му се е случвало да си купи тениска, която е направена с трансферно фолио и след тридесетото пране, в най-добрият случай щампата се оказва нацепена. Тамън си казвате  „ Еййй каква яка тениска си взех“ и след три месеца пране отива в кофата или заема позиция на една от домашните ви дрехи. Хубаво е да сме запознати с най-често използваните видове фолиа. Няма да ви отегчаваме и да изброяваме марки. Те са толкова много, а и никой не би си направил труда да ги запомни. Ще ви научим на един трик, който помогна на нас в началото, за да правим разлика и за да можем да предложим възможно най-доброто на вас. Знаете как е, когато погледнеш нещо, дори и само на картинка и веднага можеш да разбереш дали е качествено или не. Ами, тук е същото - когато фолиото наподобява вид на пластмаса, или си личи че е по- дебело, отколкото трябва. Някои от вас сигурно ще си помислят „ Еее да, ама може снимката да се обработи на някоя програма, ако пазарувам онлайн“. Така е, и повечето го правят. Затова, ако изображението на даден продукт ви изглежда по неестествен начин, не бива да разчитате, че производителите му държат на качеството.

 

2. Видове текстилни фолиа

  • Универсална серия - това фолио придава релеф и дава възможност за апликация върху памучни, полиестерни и памучно-полиестерни тъкани.
  • Фолио което седи като ситопечат - това е тънко фолио, което при допир на апликацията не се усеща контрастен релеф.
  • Фолио за трансфер върху материи с найлонова основа - универсално фолио за такъв тип материя, апликацията има лек релеф.
  • Светлоотразително фолио – предполагам, знаете работните облекла с отразяващи сиви ленти. То е плътно и твърдо.
  • И разбира се, ефектните серии- те са създадени да внесат повече блясък във вашите дизайни или по-накратко - малко кич никога не е излишен.

3. Визия и фолио.

Термотрансферните фолиа са разнообразни от към видове и цветове. Фолиото е определящо за визията. Зависи какъв е дизайнът ни и каква цел гоним. Как искаме да седи щампата? Да бъде контраст с материята или да бъде елегантно слята с нея? Ние смятаме, че дрехите с апликирано дебело фолио са трудни за поддържане от притежателите им, а и то е твърде ограничаващо, когато стане въпрос за дизайн. Визията не трябва да бъде прекалено подробна. При трансферния печат няма обяснения и всичко е кратко, точно и ясно. Това е, което иска да каже автора и не отнема много време, за да се изкаже. Илюстрациите, както подробни и описателни, така могат да бъдат и изчистени, и без излишни приказки. В CUBE използваме едно от най-тънките фолиа на пазара, което е изключително издържливо и максимално лесно за поддържане. Това ни позволява и повече възможности стане ли въпрос за дизайн.

Други статии от Блога

ФИРМЕНО (РАБОТНО) ОБЛЕКЛО

CUBE предлага изработка на щампи върху фирмени облекла. Работим с висококачествени материали, които издържат достатъчно време без да се увреждат. Фолиата ни са тествани и с голям избор от цветови варианти. Можем да изработим визуализации, които са по ваш избор.