Как да не подхождам към своята дреха?
10/06/2019

1.Как да не я третирам при пране?

Сигурна съм, че когато бърза и няма време, на всеки му се случва да си метне дреха върху коша за пране. Това не е добър вариант за тези от вас, които носят дрехи с графични апликации. Много е важно да запомните само едно правило – съблечете я наобратно!

За да се запази цвета на тениската по-дълго време всеки знае, че преди пране трябва да го направи. Същото е и при щампата. Лесно е! Обръщаме си тениската и заминава в банята.

Също така, трябва да бъдем и добре информирани на колко градуса да я перем. Ако го няма на етекета, когато я закупим, е хубаво да попитаме. Когато перем на ръка, водата трябва да бъде хладка, като важното тук е да не бъде с гореща вода и най-вече да не я оставяме дълго време да престои в нея! Това е. Две неща, които трябва да запомним. Лесно се изгражда навик за това, ако искате тениската ви да се запази по-дълго време, така както сте я закупили от магазина.

 

2. Как да не простирам?

Важно е когато простираме, да не поставяме дрехата на простора така както сме я извадили от пералнята или да я опънем толкова добре, че да се разтегне от единия до другия край на въжето. Просто и лесно! Ако я зарежем леко опъната и тя е очевидно измачкана, рискуваме след седмото пране щампата да започне да се наранява и тук производителя няма вина! Както и ако я разпънем едно хубаво - тук не си мислете, че само дрехата ще се разпъне и щампата също е еластична, колкото и дебело фолио да има на нея. Когато фолиото е тънко, няма да оживее за дълго, ако простирате дрехите си по този начин.

3.Има ли смисъл да я гладя?

Има смисъл разбира се! Някои от вас ще кажат „ Ама аз толкова добре простирам, че дрехите ми като изсъхнат и после са като гладени “. Всеки прави този номер, но колкото и добре да простираме щампата отново се третира по неправилен начин. Хубаво е да се глади такъв тип дреха, защото не след дълго апликацията ще започне да се наранява. Всеки е виждал процеса при пукната графична апликация - как започва и как завършва. Гънките и цепнатините се образуват на местата, които най- често са били третирани не както трябва. За това - гладете! Всяко едно фолио има специфики, които се използват при продукцията на дрехата. Хубаво е да се информирате дали можете да гладите върху самото фолио или трябва да обърнете тениската наопаки, за да я изгладите. Дори и да знаете, че фолиото може да се глади, винаги слагайте тънка кърпа или нещо подобно. Това не се прави поради притеснението, че ще залепне, а за да се запази за по-дълго време. Няма нищо вечно, но така поне любимата ви дреха може да изкара по-дълго!

Други статии от Блога

ФИРМЕНО (РАБОТНО) ОБЛЕКЛО

CUBE предлага изработка на щампи върху фирмени облекла. Работим с висококачествени материали, които издържат достатъчно време без да се увреждат. Фолиата ни са тествани и с голям избор от цветови варианти. Можем да изработим визуализации, които са по ваш избор.